Rodinný foodblog o vaření
Táta Vaří

moje oblíbené recepty

Ústřice se špenátem a holandskou omáčkou Ryby a seafood

Ústřice najdeme v kuchyních po celém světě. Jsou velice zdravé – pomáhají s hubnutím, snižují hladinu cholesterolu, krevní tlak, zlepšují obranyschopnost a podporují zdravý růst. Jsou považovány za silné afrodiziakum. Existuje několik druhů ústřic, ty z nich které vytváří perly, však nejsou ke konzumaci. Jedlé ústřice jsou součástí lidské stravy už nejméně 700 let, ale pravděpodobně byly konzumovány v syrové nebo vařené formě před mnohem další dobou. Jedlou složkou ústřic je maso uvnitř. Většina lidí zná maso ústřic podávané syrové, zakápnuté citronem a zapíjené šampaňským. Dnešní recept je na ústřice vařené, podávané na špenátovém lůžku, zapečené s holandskou omáčkou.

číst dále

Podle chodu:

Podle kuchyně:

O mně

Petr Březina

Vaření je moje láska už od dětství. Někdy když mi bylo pět jsem udělal své první palačinky - spíš takové frisbee disky, strašně tlusté a tvrdé. To mi nebránilo pokračovat dál. Rýžový nákyp, žemlovka, taštičky s povidly a strouhankou - vařil jsem jídla co jsem miloval. Dnes bych chtěl poděkovat rodičům za trpělivost a za to, že mé tehdejší výtvory jedli :)

Více o mně